Bejelentés


Angol Pro A tudás kulcsa: a profi nyelvtanár


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

Hogyan ne tanuljunk nyelveket?

Follow me on Academia.edu

"Heti 5x5 óra, 50 óra két hét alatt." - hirdeti a nyelviskola. Most komoly? Mit gondolnak, az ötödik órában milyen intenzitással fognak figyelni??? Megmondom. Semmilyennel. Ha meg lityi-lötyiznek, azért miért fizetnek?

20 éve már anyanyelvi területen sem több az intenziv kurzus mint heti 15-20 óra és délután a diákok ki vannak dobva anyanyelvi környezetbe, ahol automatizálnak. A nyelvtanulás intenzitását soha nem a tanár dönti el, hanem a NYELVTANULÓ. Lehet csak heti két órát venni és intenzíven haladni.


http://www.angoltanarok.com/tanar/pecsek-brigitta


Ha valaki gyors haladást és verejték nélküli tanulást hirdet, az hazudik. Ha ez így lenne, fél Hollywood 7 nyelven beszélne, nem vennének politikusaink nyelvvizságkat és poliglott, reneszánsz emberek lennének celebjeink. Nem azok, mert egy nyelv tanulását nem lehet kiszervezni és megvenni.


Javítaná a totálkáros kocsiját másodéves szakképzőssel vagy operáltatná perforált vakbelét elsőéves egyetemi hallgatóval csak mert olcsóbbak? És akkor miért tanul már 8-12 éve angolul? Miért nem tanul nyelvet szakembertől? Mert drágább?!

Nézzük mit kapunk 3000Ft-ért és számoljunk! Főiskolai oktatóként dolgozom, idegenforgalmi angolt, marketinget és szálloda ismereteket tanítok. Ezen kívül üzleti tréningeket és álláskereső (job huntig) kurzusokat tartok.

Ausztráliában 9 évig angol és francia nyelvészeti tanulmányokat folytattam és ausztrál állami ösztöndíjjal marketinget tanultam. A Corvinuson pedig nemzetközi kapcsolatokat tanultam.

Négy diplomám van, négy nyelven beszélek, négy országban éltem, most indonézül tanulok. Aktív nyelvtanulóként tudom, hogy milyen munka minden egyes új szó és kifejezés. Én vagyok a példa, hogy itthon is el lehet egy nyelvet közel anyanyelvi szinten sajátítani, különösen igaz ez a behatárolt szókincsű szaknyelvre.

Nem vagyok a trendi nyelvtanítási elméletek híve. Óráimon az összes képesség fejlesztésére sor kerül. A súlypontok azonban mindig az adott személytől függnek. Leendő Nobel díjas matematikust nem kényszerítek locsogásra és fecsegésre, míg egy jövőbeli nyelvtanárt igen. Célom, hogy tanítványaim idiomatikus angolsággal legyenek képesek szóban és írásban is megnyilvánulni. Segédeszközök? BBC, GEO, Guardian, brit humor, krimi, provokatív kérdések és válaszok, józan paraszti ész, értelem és érzelem, saját anekdoták és fiktív történetek. Nem az én véleményem a fontos, hanem, hogy tanítványaim képesek legyenek a saját álláspontjukat angolul is megvédeni, érveket felsorakoztatni. Az órán a tanuló speciális érdeklődési körének megfelelő témákat is feldolgozzuk.

Nem hiszek az online nyelvtanulásban sem. A kommunikációnk 90%-a testbeszéd. A verbálitás csak 10 százalék és a kettő csak együtt értelmezhető. Különösen idegen nyelvnél fontos, hogy a kultúrkörhöz tartozó nem-verbális kommunikációt is megtanuljuk. Ezt nem lehet online. Elmélkedések nyelvekről, nyelvtanulásról
Üzenetküldés
Szeretném felvenni önnel a kapcsolatot

E-mail címed:
Szöveg:Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!